Böcker

Varken i vår nutida eller historiska verklighet råder det någon brist på berättelser om framgångsrika ickevåldskamper. Tyvärr får vi sällan höra dem. En anledning till det är att de inte passar in i den mall för berättelser som vi har byggt genom otaliga skildringar av ”det rättvisa kriget”, ”det nödvändiga våldet” och ”människans ofrånkomliga ondska”.  Av förklarliga skäl återfinns ovanstående tre teman inte i de böcker jag skriver.

2041 - e-bok 2014 i tryck 2015

2041 – e-bok 2014 i tryck 2015

Tänk dig att du en dag upptäcker att alla dina drömmar, tankar och känslor skapats av någon annan och att din familj och dina vänner inte alls är de du trodde att de var. Tänk dig sen att du antingen måste leva med lögnerna eller riskera allt och göra motstånd. I en framtid som ofta känns skrämmande nära är det vad som händer Asmine. Och det börjar med att hon stannar framför ett målat öga i en port.

”Ett öga… Det måste ju betyda att det är något vi borde se… Eller att någon ser oss…”

2041 är den första delen i en trilogi om Asmine och hennes kamp för att ta tillbaka allt som tagits ifrån henne.

http://kulturivast.elib.se/Books/Details/1027291
http://www.bokus.com/bok/9789198225303/2041/

Värt att kämpa för – 2013

Anna-Maria och Mateusz är bästa vänner och kan prata om allt. Om allt utom det de egentligen skulle behöva prata om. Mellan dem växer därför hemligheterna och förälskelserna. till slut riskerar de att förlora allt.

I skolan kräver den nya mentorn ordning och reda. Redan under uppropet utpekas Anna-Maria som en bråkmakare som tänker störa de planerna. Då är hon oskyldig och anklagelsen är orättvis. Under sin första gymnasietermin kommer hon emellertid mer än väl att leva upp till den anklagelsen.

Under en fest blir Anias vän avklädd och fotad. Hon är för full både för att säga ifrån och för att minnas. Men Ania kommer ihåg allt och hur hon än gör blir det fel. Hon vänder sig till Anna-Maria för hjälp. Tillsammans bestämmer de sig för att söka rättvisa.

”Värt att kämpa för” är en bok om kärlek, orättvisor och kamp. Det är en bok om att välja mellan vänskap och förälskelse, en bok om människor som missbrukar sin makt och en bok om att göra något. Det är en bok för alla som någon gång varit kära, förbannade eller uppgivna.

http://www.smakprov.se/bok/värt-att-kämpa-för/pelle-sunvisson/isbn/9789163728259

En berättelse om att slåss, och om att välja att inte göra det

Vad händer sen? – 2014

Det händer att Greta blir så arg att hon gör andra illa. Fastän hon egentligen inte vill. Hon vet bara inte hur hon ska stoppa det. Inte förrän hon en sömnlös natt kommer på ett underbart knep. Det är så bra att alla måste få höra det. Greta går därför ut i världen och berättar om det fantastiska hon kommit på för alla hon träffar. För den arga mamman, för den ilskna soldaten och för landets statsministerpresident. Vad det är Greta kommit på? Ja, det får du veta om du läser.

http://www.smakprov.se/bok/vad-händer-sen-en-berättelse-om-att-slåss-och-om-att-välja-att-inte-göra-det/pelle-sunvisson/isbn/9789163728266